FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ulagačima na europskim burzama dosta uzbuna ovoga tjedna

LONDON/FRANKFURT, 22. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Nakon izvješća daje londonska policija dan nakon incidenata u podzemnoj željezniciustrijelila jednu osobu na stanici podzemne željeznice zbog sumnji daje riječ o bombašu-samoubojica, na europskim burzama u petkauslijedila je negativna reakcija ulagača.
LONDON/FRANKFURT, 22. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Nakon izvješća da je londonska policija dan nakon incidenata u podzemnoj željeznici ustrijelila jednu osobu na stanici podzemne željeznice zbog sumnji da je riječ o bombašu-samoubojica, na europskim burzama u petka uslijedila je negativna reakcija ulagača.

Do podneva je londonski Ftse indeks oslabio 0,15 posto, na 5,214 boda. Frankfurtski DAX spustio se 0,1 posto, na 4.825 bodova.

Tržišta su nervozna još od četvrtka kada su četiri male naprave eksplodirale u londonskoj transportnoj mreži, dva tjedna nakon što je u sličnoj akciji ubijeno 50 ljudi.

"Sve je to za nas zaista previše ovoga tjedna. U slučaju novog incidenta ljudi će u vrijeme pauze za ručak otići kući", kazao je jedan londonski trgovac.

Najviše su se prodavale dionice zrakoplovnih i putničkih kompanija, pri čemu je dionica diskontnog zrakoplovnog prijevoznika Ryanaira potonula 1,9 posto.

Istodobno je porasla potražnja za državnim obveznicama, dok je britanska funta oslabila prema dolaru i euru.

Na Tokijskoj burzi Nikkei indeks danas je potonuo 0,8 posto, na 11.695 bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙