FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SP u Montrealu: Drugo zlato za Kanađanina Despatiea

MONTREAL, 22. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Dvadesetogodišnji KanađaninAlexandre Despatie najveća je zvijezda dosadašnjeg dijela SP-a uvodenim sportovima, koje se održava u Montrealu. Despatie je učetvrtak došao do drugog zlata, pobijedivši u skokovima s 1 m. Izasebe je ostavio dvojicu svjetskih prvaka Kineze Xiang Xua i FengWanga.
MONTREAL, 22. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Dvadesetogodišnji Kanađanin Alexandre Despatie najveća je zvijezda dosadašnjeg dijela SP-a u vodenim sportovima, koje se održava u Montrealu. Despatie je u četvrtak došao do drugog zlata, pobijedivši u skokovima s 1 m. Iza sebe je ostavio dvojicu svjetskih prvaka Kineze Xiang Xua i Feng Wanga.

Prije tri dana Despatie je osvojio zlatnu medalju u skokovima s 3 m.

Srebro u skokovim s 1 m osvojio je branitelj naslova Kinez Xiang Xu, a bronca je otišla njegovom sunarodnjaku Feng Wangu, koji je bio svjetski prvak 2001.

Uoči SP-a u Montrealu svi su očekivali da će kineski skakači i skakačice odnijeti većinu zlatnih medalja. Naime, na prošlogodišnjim OI u Ateni u Kinu je otišlo šest od osam zlatnih medalja u skokovima u vodu. No, u Montrealu su vodeća nacija Kanađani, koji su skupili četiri medalje, od čega tri zlatne.

Kinezima je najveći trn u oku Kanađanin Alexandre Despatie, za kojeg ističu da će im biti najozbiljniji konkurent na OI 2008. u Pekingu.

Skokovi s 1 m, muški:

1. Alexandre Despatie (Kan) 489.69

2. Xiang Xu (Kina) 445.68

3. Feng Wang (Kina) 445.56

4. Joona Puhakka (Fin) 441.78

5. Jevon Tarantino (SAD) 380.46

6. Chris Colwill (SAD) 338.40

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙