FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada sutra o ostvarivanju prava hrvatskih branitelja

ZAGREB, 29. lipnja 2005.(Hina) - Provedba Zakona o pravima hrvatskihbranitelja iz Domovinskog rata prošle godine jedna je od tema koja bise sutra mogla naći pred Vladom.
ZAGREB, 29. lipnja 2005.(Hina) - Provedba Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata prošle godine jedna je od tema koja bi se sutra mogla naći pred Vladom.

Izvješće o provedbi Zakona, koje je prošlo Vladine koordinacije, poslano je pred Uži kabinet koji će na sutrašnjem sastanku odlučiti hoće li se naći i pred Vladom.

Istu procedura očekuje i prijedlog da se potvrdi Konvencija o dostavi u inozemstvo sudskih i izvansudskih dokumenata u građanskim ili trgovačkim stvarima.

Pristup Konvenciji omogućio bi pružanje pravne pomoći u građanskim stvarima i s državama s kojima Hrvatska nije sklopila dvostrane ugovore te osiguralo da primatelj dokumenata bude na vrijeme obaviješten o sudskim i izvansudskim dokumentima koji se dostavljaju u inozemstvo.

Kao tijelo nadležno za izvršavanje Konvencije predviđa se Ministarstvo pravosuđa.

Vlada se na sutrašnjoj sjednici, kažu u Banskim dvorima, neće očitovati o rebalansu ovogodišnjega državnog proračuna.

Nakon Vladine sjednice premijer Ivo Sanader kasno popodne pustit će u promet dionicu od Rupe do Jurdana na autocesti A7 Rupa - Rijeka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙