FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mikročip spasio rijetku kornjaču od sigurne smrti u juhi

PHNOM PENH, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Iznimno rijetkakambodžanska kraljevska kornjača spašena je od sigurne smrti ukineskoj juhi zahvaljujući mikročipu ugrađenom u njezinu nogu,objavili su dužnosnici u četvrtak.
PHNOM PENH, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Iznimno rijetka kambodžanska kraljevska kornjača spašena je od sigurne smrti u kineskoj juhi zahvaljujući mikročipu ugrađenom u njezinu nogu, objavili su dužnosnici u četvrtak.

Životinja je otkrivena u Vijetnamu, na putu za Kinu, što je golemi uspjeh međunarodnih stručnjaka za zaštitu životinja u ratu protiv krijumčara rijetkih azijskih životinjskih vrsta, koje nerijetko završavaju u kineskim jelovnicima ili pripravcima tradicionalne medicine.

Spašavanje kornjače "jasan je i vrlo pozitivan" primjer međunarodne suradnje, rekao je Doug Hendrie iz Društva za zaštitu divljine govoreći o kornjači koja obitava u mangrovim šumama u Bangladešu, Indiji, Indoneziji i Maleziji.

Petnaest kilogramu tešku kornjaču, jednu od desetak koje žive u Kambodži, inspektori su otkrili u pletenoj košari u Vijetnamu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙