FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kineska tvrtka SAIC dala ponudu za britanski Rover

ŠANGAJ, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Kineska tvrtka Shangai AutomotiveIndustry Corp (SAIC) objavila je u utorak da je podastrla službenuponudu za imovinu MG Rovera, udahnuvši time novi život ponudi zapreuzimanje tog posrnulog britanskog proizvođača automobila.
ŠANGAJ, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Kineska tvrtka Shangai Automotive Industry Corp (SAIC) objavila je u utorak da je podastrla službenu ponudu za imovinu MG Rovera, udahnuvši time novi život ponudi za preuzimanje tog posrnulog britanskog proizvođača automobila.

"SAIC Motor objavio je u utorak da je podastro ponudu PricewaterhouseCoopersu (PwC), zajedničkom upravitelju MG Rover Group Limiteda i Powertrain Limiteda, za kombiniranu imovinu te dvije kompanije", navodi se u priopćenju SAIC-a. PwC nije želio potvrditi da je primio ponudu.

Biznismen David James reagirao je na to priopćenje izjavom da je sastavio ponudu koja ima potporu britanskih kompanija kako MG Rover ne bi pao u ruke Kineza.

U konkurenciji za britanskog proizvođača automobila su tri potencijalna kupca a smatra se da je riječ o SAIC-u, konkurentskom Nanjing Automobileu i Jamesovom britanskom konzorciju.

"SAIC vjeruje da je njegova ponuda uvjerljiva za vjerovnike dvije kompanije", naglasila je kineska tvrtka, dodajući da njezina ponuda predviđa stratešku suradnju s Magma Holdings Limitiedom, koja će se usredotočiti na razvoj i distribuciju novih modela i na nastavak proizvodnje automobila u Longbridgeu".

Stoljeće star MG Rover bio je u travnju prisiljen otpustiti 6.000 radnika nakon što nije uspjelo povezivanje sa SAIC-om što je pomoglo njegovoj propasti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙