FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DC je osim za oštriju kaznenu politiku i za gospodarsku reformu

KARLOVAC, 18. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednica Demokratskog centra(DC) i ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt najavila je danas nakonstranačkog skupa u Karlovcu da će se DC od jeseni osim za oštriju iujednačenu kaznenu politiku zauzimati i za sustavnu gospodarskureformu.
KARLOVAC, 18. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednica Demokratskog centra (DC) i ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt najavila je danas nakon stranačkog skupa u Karlovcu da će se DC od jeseni osim za oštriju i ujednačenu kaznenu politiku zauzimati i za sustavnu gospodarsku reformu.

"Prošlo je vrijeme političkih kalkulacija, a gospodarska promišljanja još su u drugom i trećem planu. Ako ne provede potrebne reforme, ova će Vlada biti odgovorna za loš život budućih naraštaja", ocijenila je Vesna Škare-Ožbolt na tiskovnoj konferenciji.

Najavivši da će DC u rujnu objelodaniti svoj program gospodarskog razvoja, koji DC izrađuje sa stručnjacima Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, dodala je da su programi za Slavoniju i sjeverni dio Hrvatske gotovi, a izrađuju se za Dalmaciju, središnji dio Hrvatske, te Istru i Primorje. "Njegov je cilj popraviti posrnuli dio gospodarstva i sjediniti županijske strateške programe u jedinstven program", rekla je Škare-Ožbolt.

"Državi je potreban gospodarski regionalizam, jer to donosi prednosti bez kojih hrvatske županije ne mogu iskoristiti predpristupne fondove Europske unije", rekla je, uz ostalo, Škare-Ožbolt. Najavila je da će DC predložiti model regionalnog HBOR-a, ustvrdivši da je poslovna domaća regionalna banka ključ sveukupna razvoja. Istaknuvši da DC ne zanima politički regionalizam, objasnila je da je to "čista glupost, pa i opasnost", ali da su prednosti gospodarskog regionalizma neupitne.

Škare-Ožbolt je najavila i prijedlog zakona o otkupu poslovnog prostora u vlasništvu države te zakon koji će sjediniti pet ili šest izbornih zakona i načina financiranja predizbornih kampanja.

"Prihvati li Hrvatski sabor izmjene Kaznenog zakona, podići ćemo zakonski minimum i ujednačiti izricanje kazna županijskih i općinskih sudova u cijeloj državi", rekla je.

O pokusima na psima na Veterinarskim fakultetima u Zagrebu rekla je da vijesti u medijima djeluju strašno, "rekla bih na granici mengelizma", ali inspekcije trebaju utvrditi i izvijestiti je li kršen zakon.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙