FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grabar-Kitarović sastala se sa Solanom

ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova ieuropskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u utorak svisokim predstavnikom za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politikuEuropske unije Javierom Solanom u Bruxellesu, priopćeno je iz MVPEIRH.
ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Kolinda Grabar-Kitarović sastala se u utorak s visokim predstavnikom za zajedničku vanjsku i sigurnosnu politiku Europske unije Javierom Solanom u Bruxellesu, priopćeno je iz MVPEI RH.

Ministrica Grabar-Kitarović izvijestila je Solanu o aktivnostima Vlade Republike Hrvatske u provođenju Akcijskog plana te izrazila nadu da će pretpristupni pregovori uskoro započeti.

Solana je u razgovoru ponovio kako su vrata Europske unije otvorena za Republiku Hrvatsku te da će pregovori započeti čim se potvrdi puna suradnja RH s Međunarodnim kaznenim tribunalom u Haagu. Izrazio je uvjerenje da će se proces proširenja Europske unije nastaviti usprkos trenutnim raspravama unutar Europske unije nakon negativnih referenduma o Ustavnom ugovoru u Francuskoj i Nizozemskoj.

Razgovarajući i o regionalnoj suradnji, ministrica Grabar-Kitarović naglasila je važnost te suradnje za Republiku Hrvatsku i u tom smislu izvijestila o svim aktivnostima koje Vlada Republike Hrvatske provodi te onima koje su predviđene za naredno razdoblje, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙