FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija: Stanje sigurnosti u Zagrebu je dobro

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - U prvoj polovici godine u Zagrebu jezabilježeno 20 posto manje kriminala nego u istom razdoblju 2004.,zbog čega policija, unatoč neriješenim ubojstvima i do sadanezabilježenom broju pljački banaka te zaplijenjene količine droga,glavni grad Hrvatske ocjenjuje mirnim i sigurnim mjestom.
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - U prvoj polovici godine u Zagrebu je zabilježeno 20 posto manje kriminala nego u istom razdoblju 2004., zbog čega policija, unatoč neriješenim ubojstvima i do sada nezabilježenom broju pljački banaka te zaplijenjene količine droga, glavni grad Hrvatske ocjenjuje mirnim i sigurnim mjestom.

"Broj kaznenih djela po statistikama je u opadanju, pa sigurnosno stanje u gradu možemo ocijeniti dobrim", kazao je danas načelnik zagrebačke policije Krešimir Šulc.

Smanjenje kriminalnih aktivnosti nakon prošlogodišnjeg naglog porasta, Šulc je pripisao "poduzetim mjerama" policijskog vodstva, odnosno preraspodjeli službenika, promjeni radnog vremena i većem broju policajaca na terenu odnosno popunjavanju policijskih postaja. Osim toga, policija se pojačano usmjerila na prevenciju, a u rješavanju slučajeva zabilježeni su veći uspjesi uniformirane policije, kazao je Šulc.

Uz smanjenje najučestalijih zločina - provala, razbojstava i krađa, zabilježeno je i manje ubojstva. Policija sužava krug sumnjivaca i bliži se razrješenju ubojstva Ivice Budimira, a i dalje se intenzivno radi na otkrivanju ubojice druge ovogodišnje zagrebačke žrtve Dine Pokrovca, kazao je prvi gradski kriminalistički policajac Željko Prša.

Među težim kaznenim djelima policija bilježi ozbiljniji porast pljački banaka. U prvom tromjesečju lani takvih je nedjela bilo tek tri, dok ih je do kraja ovog lipnja zabilježeno čak 12, što je statistički porast od 400 posto.

Kao svoj veliki uspjeh policija navodi i puno veće zaplijene raznih vrsta droga. One najopasnije - heroina oduzeto je čak četiri kilograma, što je 1,2 kilograma više nego cijele 2004. Oduzeto je i dva kilograma hašiša više nego cijelu prošlu godinu. Naime, zaplijenjeno je čak šest kilograma te droge, što je najbolji polugodišnji prosjek u povijesti zagrebačke policije. Osim toga, policija je oduzela i 24.700 komada ecstasyja te tri kilograma amfetamina.

U prometu su poginule četiri osobe manje (52) nego u istom razdoblju lani, a čak 16 poginulih bili su pod utjecajem alkohola. Manji je i broj prometnih nesreća s ozlijeđenima, kao i onih u kojima je zabilježena tek materijalna šteta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙