FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Emmy: Pregršt nominacija "Kućanicama"

LOS ANGELES, 15. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Nova uspješna televizijskaserija "Kućanice" i njezini likovi domaćica iz američkog predgrađaosvojili su u četvrtak 15 nominacija za nagradu Emmy koja sedodjeljuje najboljim američkim televizijskim uratcima.
LOS ANGELES, 15. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Nova uspješna televizijska serija "Kućanice" i njezini likovi domaćica iz američkog predgrađa osvojili su u četvrtak 15 nominacija za nagradu Emmy koja se dodjeljuje najboljim američkim televizijskim uratcima.

"Kućanice" u produkciji ABC-a dijele svoj uspjeh s već etabliranom humorističnom serijom "Will i Grace" koja također ima 15 nominacija.

Dva televizijska filma, u proizvodnji kablovske postaje HBO, sakupila su po 16 nominacija: "The Life and Death of Peter Sellers" i "Warm Springs", koji pripovijeda o borbi Franklina Roosevelta s dječjom paralizom.

Svečana 57. dodjela nagrada Emmy održat će se 18. rujna u Shrine Auditoriumu u Los Angelesu.

Uspjeh "Kućanica" mogao bi dovesti do "ženske tučnjave" u kategoriji najbolje glumice u humorističnoj seriji s tri glumice u konkurenciji - Marciom Cross, Teri Hatcher i Felicity Huffman.

Iako kvalitetne, "Kućanice" su profitirale prekidom snimanja popularnih serija poput "Prijatelja", "Seksa i grada" i "Frasiera".

U kategoriji najbolje humoristične serije, "Kućanice" i "Will i Grace" suparnika će imati u "Svi vole Raymonda", favorita na dodjelama Emmyja koji je upravo zaključio devetu i posljednju sezonu.

Prošlogodišnji pobjednik "Arrested Development" i komedija iz bolničke sredine "Scrubs" konkuriraju za istu nagradu.

Za nagradu za najbolju dramsku seriju natječu se "Deadwood", "Dva metra pod zemljom" te triler "24" kao i uobičajeni dobitnik Emmyja "Zapadno krilo".

Kablovska postaja HBO dominira s 93 nominacije, ispred postaja CBS (59), NBC (54) i ABC (51).

U kategoriji najboljeg televizijskog filma "Elvis" je osvojio šest nominacija.

Za naslov najboljeg glumca u dramskoj seriji nominirani su Hank Azaria, Hugh Laurie, Ian McShane, prošlogodišnji pobjednik James Spader te Kiefer Sutherland.

Najbolja glumica u dramskoj seriji bit će jedna od nominiranih: Patricia Arquette, Glenn Close, Frances Conroy, Jennifer Garner i Mariska Hargitay.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙