FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Straw o uvjetima za pregovore EU s Hrvatskom

ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Pregovori Hrvatske i EU mogu početisamo ako se utvrdi puna suradnja Hrvatske s Međunarodnim kaznenimsudom u Haagu, rekao je predsjedavajući Ministarskog vijeća EU,britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw u utorak u Europskomparlamentu.
ZAGREB, 12. srpnja 2005. (Hina) - Pregovori Hrvatske i EU mogu početi samo ako se utvrdi puna suradnja Hrvatske s Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu, rekao je predsjedavajući Ministarskog vijeća EU, britanski ministar vanjskih poslova Jack Straw u utorak u Europskom parlamentu.

"Oko Hrvatske, odluka Europskog vijeća ne navodi da general Ante Gotovina mora biti u Haagu već da mora postojati puna suradnja s tribunalom. Vijeće ministara mora donijeti odluke, ali uvijek smo govorili da ćemo u procesu donošenja odluke saslušati i mišljenje samog suda, dakle glavne tužiteljice i predsjednika suda", prenosi izjavu Strawa "Jutarnji list" u svom prvom izdanju od srijede.

"Jutarnji list" i "Vjesnik" navode, pozivajući se na diplomatske izvore, da bi glavna tužiteljica ICTY-a Carla del Ponte novo izviješće o suradnji država sa područja bivše Jugoslavije s ICTY-em mogla podnijeti u rujnu, a ne u studenome, kako je to ranije bilo najavljeno.

Radna skupina EU za hrvatsku sastala se na razini političkih ravnatelja ministarstava vanjskih poslova u ponedjeljak u Londonu. Kako prenosi "Večernji list" u svom prvom izdanju od srijede, na tom sastanku zaključeno je da "nema novih podataka o suradnji Hrvatske s ICTY-em".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙