FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američko zrakoplovstvo ukinulo zabranu odlaska u London

LONDON, 12. srpnja 2005. (Hina/AP) - Američko zrakoplovstvo ukinulo jeu utorak naredbu kojom je osoblju u dvjema bazama na istoku Engleskezabranjen odlazak u London iz sigurnosnih razloga nakon prošlotjednihbombaških napada.
LONDON, 12. srpnja 2005. (Hina/AP) - Američko zrakoplovstvo ukinulo je u utorak naredbu kojom je osoblju u dvjema bazama na istoku Engleske zabranjen odlazak u London iz sigurnosnih razloga nakon prošlotjednih bombaških napada.

Ta naredba, koju su prenijeli britanski dnevnici, izazvala je zgražanje u javnosti, jer se stanovnike Londona odmah poslije napada poticalo da nastave normalni život. Naredba, donesena u petak, odnosila i na mornaričko osoblje, no američka ju je mornarica ukinula još prije.

Glasnogovornica američke vojske u britanskoj bazi rekla je za Daily Telegraph i Times, koji su objavili vijest o naredbi, da je "sigurnost naših ljudi najvažnija".

"Članovi njihovih obitelji koji su američki građani ali se na njih uredba ne odnosi također su dobili sugestije da se drže izvan Londona" rekla je.

U uvodniku Daily Maila od utorka stoji - "Nadamo se da je četiri milijuna Amerikanaca koji svake godine posjećuju London sazdano od čvršćeg materijala nego pripadnici zrakoplovstva".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙