FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japanski gosti u kineskom restoranu moraju se najprije ispričati zbog ratne povijesti

PEKING, 12. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Kineski restoran u graduJilin na sjeveroistoku te zemlje uveo je novo pravilo - ako japanskigost u njemu želi jesti, mora se najprije ispričati za ratnu okupacijudijelova Kine.
PEKING, 12. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Kineski restoran u gradu Jilin na sjeveroistoku te zemlje uveo je novo pravilo - ako japanski gost u njemu želi jesti, mora se najprije ispričati za ratnu okupaciju dijelova Kine.

Kako u utorak piše japanska novinska agencija Kyodo, ni jedan japanski gost nije ušao u taj kineski restoran otkad je na snagu stupila nova "politika isprike".

"U potpunosti prihvaćamo one japanske goste koji na pravilan način gledaju na povijest", rekao je direktor restorana. "Ali za one koji još uvijek odbijaju priznati povijest, njih ne želimo".

Osoblje restorana dobilo je naputak da pri ulasku svakog Japanca upita kako gleda na japansku okupaciju dijelova Kine od 1931. do 1945., te ako se ne ispriča ili ne dijeli vlasnikova stajališta da ga zamole da ode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙