FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počeli četverodnevni razgovori Sjeverne i Južne Koreje

SEUL, 21. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Visoki dužnosnici Sjeverne iJužne Koreje započeli su u utorak četverodnevne razgovore u Seulu iobnovili dijalog, ali i dalje imaju vrlo različita očekivanja od togsastanka.
SEUL, 21. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Visoki dužnosnici Sjeverne i Južne Koreje započeli su u utorak četverodnevne razgovore u Seulu i obnovili dijalog, ali i dalje imaju vrlo različita očekivanja od tog sastanka.

Seul će tražiti od Pjongjanga čvrsto obećanje o povratku na šestostrane pregovore o sjevernokorejskom nuklearnom programu, a glavni prioritet osiromašene Sjeverne Koreje vjerojatno će biti dobijanje više poljoprivredne pomoći kako bi nahranila svoj narod, rekao je jedan južnokorejski dužnosnik.

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong-il rekao je prošlog tjedna južnokorejskom ministru za ujedinjenje da će se Pjongjang vratiti na nuklearne pregovore u srpnju ako Washington pokaže svoje poštovanje. Washington tvrdi da Sjeverna Koreja samo traži isprike.

S obzirom na dosadašnju praksu, Sjeverna će Koreja pokušati izbjeći razgovor s Južnom o nuklearnoj krizi, osim općenitih pitanja.

Ovotjedni ministarski razgovori obnova su dijaloga na visokoj razini nakon što je Pjongjang prekinuo sve kontakte u srpnju prošle godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙