FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grand Prix Zagreb: Četiri rekorda mitinga

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Iako se nakon otkaza brojnih zvijezdanije očekivalo da će na ovogodišnjem međunarodnom IAAF atletskommitingu Zagreb 2005 biti oboreno puno rekorda, to se dogodilo u četiridiscipline.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Iako se nakon otkaza brojnih zvijezda nije očekivalo da će na ovogodišnjem međunarodnom IAAF atletskom mitingu Zagreb 2005 biti oboreno puno rekorda, to se dogodilo u četiri discipline.

Najvrijedniji rezultat, uz tri rušenja rekorda mitinga, svakako je rezultat iz ženskog kladiva gdje su Manuela Montebrun u dva navrata, te Yipsi Moreno jednom rušile rekorde mitinga. Na koncu je pobijedila stara, nova rekorderka Francuskinja Montebrun s najboljim rezultatom ove sezone u svijetu - 74.66 metara.

Novi rekord postavljen je i na 3000 metara gdje je Moses Kipsiro iz Ugande istrčao rezultat 7:44.57, što je za skoro deset sekundi bolji rezultat od dosadašnjeg rekorda Španjolca Manuela Pancorboa.

Na 1000 metara je slavila Slovenka Jolanda Čeplak koja je istrčala vrijeme 2:36.33, što je nvoi rekord mitinga, jer ta disciplina bila prvi puta bna programu "Hanžeka".

Svjetska prvakinja i brončana sa OI, Šveđanka Kajsa Bergqvist slavila je u skoku uvis s preskočenih dva metra čime je izjednačila rekord.

Zapažene rezultate postigli su i hrvatski atletičari - Ivana Brkljačić je osvojila treće mjesto u bacanju kladiva s rezultatom 68.93, Edis Elkasović je u bacanju kugle bio drugi sa 20.17, dok je Milan Kotur na 400 prepone postavio novi juniorski rekord 51.07. Andrea Ivančević je na 100 prepone istrčala novi osobi rekord 13.60, a osobni rekord na 3000 metara istrčao je Slavko Petrović (7:52.34).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙