FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Grand Prix Zagreb: Pobjeda francuske kladivašice

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - I prije službenog početka 55.međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu na teren stadiona Mladosti uponedjeljak su izašle kladivašice, a u vrlo jakoj konkurencijipobijedila je Francuskinja Manuela Montebrun.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - I prije službenog početka 55. međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu na teren stadiona Mladosti u ponedjeljak su izašle kladivašice, a u vrlo jakoj konkurenciji pobijedila je Francuskinja Manuela Montebrun.

Hrvatica Ivana Brkoljačić osvojila je treće mjesto, a Francuskinja je pobijedila hicem od 74,66 metara iz četvrte serije, što je drugi rezultat u svijetu ove sezone. Ove godine samo je Ruskinja Tatjana Lisenko bacala dalje (75,95m, 29. lipnja u Moskvi).

Montebrun je u petom hicu bacila kladivo na daljinu od 74,61 metara, što je treći hitac uopće ove sezone.

Uz Montebrun, raspoložena je bila i svjetska prvakinja iz 2001. i 2003. Kubanka Yipsi Moreno koja je bila druga sa 73.88 metara, a hrvatska rekorderka Ivana Brkljačić osvojila je treće mjesto sa hicem od 68.93 metra.

"Imala sam samo jedan trening od Mediteranskih igara u Almeriji, pa je rezultat jako dobar. Posebno se zahvaljujem fizioterapeutu Vinku Ranfiću, bez njega ne bi mogla danas nastupiti", rekla je Brkljačić.

Iako su bile na startnoj listi, na bacalištu se nisu pojavile Sanja Gavrilović i Valentina Srša.

Kladivašice su u ponedjeljak imale čak pet hitaca dužih od rekorda mitinga (73.31), kojeg je također držala Montebrun otprije dvije godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙