FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvenstvo SAD-a: Trećeg dana postavljena tri najbolja rezultata sezone

CARSON, 26. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Ovog tjedna pažnja ljubiteljaatletike usmjerena je na kalifornijski Carson, gdje se održavaprvenstvo SAD-a, koje ujedno predstavlja kvalifikacije za SP uHelsinkiju (6-14 kolovoza). Po tri prvoplasirana iz svake disciplineizborila su plasman SP.
CARSON, 26. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Ovog tjedna pažnja ljubitelja atletike usmjerena je na kalifornijski Carson, gdje se održava prvenstvo SAD-a, koje ujedno predstavlja kvalifikacije za SP u Helsinkiju (6-14 kolovoza). Po tri prvoplasirana iz svake discipline izborila su plasman SP.

U subotu, trećeg dana prvenstva, najviše je pažnje privuklo finale na 100m. Slavio je olimpijski prvak Justin Gatlin s vremenom 10.08. Gatlin je u četvrtfinalu diskvalificiran zbog pogrešnog starta. No, nakon žalbe ipak mu je dopušten nastup u polufinalu. Polufinalnu prepreku uspješno je svladao, a zatim je u finalu potvrdio status najboljeg američkog sprintera.

Drugo mjesto pripalo je olimpijskom pobjedniku na 200m Shawnu Crawfordu, koji je trčao 10.17, a treći je bio Leonard Scott (10.18).

Trostruki svjetski prvak i olimpijski pobjednik iz Sydneya Maurice Greene odustao je 30 metara prije cilja zbog ozljede bedrenog mišića. Tako je izgubio šansu da dođe do četvrtog naslova svjetskog prvaka.

U subotu su postavljena i tri najbolja rezultata sezone. To je uspjelo olimpijskom pobjedniku na 400m Jeremyu Warineru, koji je trčao 44.20, zatim Sanyi Richards (49.28), također na 400m, te bacačici kladiva Erin Gilreath (73,87 m).

U ženskoj utrci na 100m pobijedila je Me'Lisa Barber, s rezultatom 11.10. Barber tri godine nije nastupala na 100m. Ove sezone počela je trenirati zajedno sa Gatlinom i Crawfordom, a brigu o njoj preuzeo je Trevor Graham, bivši trener Marion Jones, koja je odustala od nastupa na 100m zbog navodne ozljede mišića.

Treba napomenuti i da je bivša olimpijska pobjednica u skoku motkom Stacy Dragila po sedmi puta osvojila naslov državne prvakinje na otvorenom. Dragila je trijumfirala skokom od 4,45 m.

Prvenstvo SAD-a završava u nedjelju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙