FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kina: Vodena bujica odnijela 200 djece?

PEKING, 13. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Broj osnovnoškolaca koji supoginuli kada se vodena bujica obrušila na njihovu školu u mjestuShalan na sjeveroistoku Kine mogao bi porasti na 200, izvijestili su uponedjeljak pripadnici spasilačkih ekipa koji još uvijek tragaju zanestalom djecom.
PEKING, 13. lipnja 2005. (Hina/dpa) - Broj osnovnoškolaca koji su poginuli kada se vodena bujica obrušila na njihovu školu u mjestu Shalan na sjeveroistoku Kine mogao bi porasti na 200, izvijestili su u ponedjeljak pripadnici spasilačkih ekipa koji još uvijek tragaju za nestalom djecom.

Službena agencija Xinhua prenijela je izjave učitelja prema kojima je od 352 djece koja su se u trenutku nesreće nalazila u školi, preživjelo njih 150. Prema nekim izvješćima u nesreći koja se dogodila u petak nestalo je više od dvadesetjedne odrasle osobe koliko je do sada prijavljeno. U školi se u trenutku nesreće nalazio i 31 nastavnik.

Dužnosnik zadužen za koordinaciju operacije spašavanja Xu Zhicheng izjavio je kako vjeruje da se tijela nekih učenika još uvijek nalaze pod nanosima blata koji su prekrili dio oko škole i duboki su oko dva metra, a široki 30 metara.

Većina obitelji evakuirana je u obližnji grad Ningan gdje je u nedjelju nekoliko stotina ljudi posvjedovalo protiv način na koji se vlada odnosi prema tragediji, prenosi list South China Morning Post. Mnogi roditelji kritiziraju policiju i državne dužnosnike zbog njihove spore reakcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙