FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: sumnja se da je Čehinja preminula od meningokokne sepse

ZADAR, 8. srpnja 2005. (Hina) - Mogući uzrok smrti 24-godišnje češketuristkinje, koja je noćas naglo preminula oko 1,30 sati u autokampu uSolinama u Biogradu, meningokokna je sepsa, doznaje se od ravnateljaOpće bolnice u Zadru dr. Zvonimira Vrančića.
ZADAR, 8. srpnja 2005. (Hina) - Mogući uzrok smrti 24-godišnje češke turistkinje, koja je noćas naglo preminula oko 1,30 sati u autokampu u Solinama u Biogradu, meningokokna je sepsa, doznaje se od ravnatelja Opće bolnice u Zadru dr. Zvonimira Vrančića.

Pošto je istražni sudac Županijskog suda u Zadru zatražio, u skladu s uobičajenim postupkom u takvim okolnostima, obdukciju u zadarskoj Općoj bolnici, liječnici na Patološkom odjelu utvrdili su kako je jedan od mogućih uzroka smrti češke turistkinje i memingokokna sepsa. Ta dijagnoza još nije potvrđena, ali postoji temeljita sumnja, navodi dr. Zvonimir Vrančić.

On je o tom slučaju obavijestio Zavod za javno zdravstvo u Zadru. Epidemiolozi su izišli na teren i, po Vrančićevim riječima, obavili potrebnu profilaksu, odnosno radi zaštite od moguće zaraze dali potrebne lijekove ostalim gostima u autokampu u Solinama s kojima je preminula turistkinja bila u dodiru.

Po riječima ravnatelja dr. Vrančića turistkinja je preminula u autokampu, a ne u zadarskoj Općoj bolnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙