FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uragan Dennis pogodio Haiti i krenuo prema Kubi

KINGSTON, 8. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Uragan Dennis izazvao jepoplave i odrone zemlje na Jamajci i praćen vjetrovima jačine 210kilometara na sat krenuo prema Kubi u četvrtak.
KINGSTON, 8. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Uragan Dennis izazvao je poplave i odrone zemlje na Jamajci i praćen vjetrovima jačine 210 kilometara na sat krenuo prema Kubi u četvrtak.

Obilne kiše poplavile su dijelove južnog Haitija i prisilile lokalno stanovništvo da napusti svoje domove. Jedna je osoba poginula kada se drvo srušilo na kuću nedaleko od južnog grada Les Cayesa, a sedmero ljudi je nestalo na području jugozapadno od Port-au-Princea i strahuje se da su mrtvi.

Meteorolozi u Američkom nacionalnom centru za uragane priopćili su da će Dennis pogoditi Kubu u petak i zatim krenuti prema Meksičkom zaljevu, gdje se američke naftne tvrtke pripremaju za moguću prijetnju naftnim i plinskim postrojenjima.

Kuba je evakuirala 200.000 ljudi, a vlasti su upozorile stanovništvo da će Dennis ojačati prije prolaska kroz pokrajine istočno od Havane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙