FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Haaški istražitelji zanimaju se za akcije 1995. u Mrkonjić Gradu, Drvaru i Grahovu

MOSTAR, 7. srpnja 2005. (Hina) - Haaški istražitelji su u razgovorimas dužnosnicima Dokumentacijsko-informacijskog centra "Veritas" čije jesjedište u Banjoj Luci i Beogradu, pokazali zanimanje za navodne ratnezločine koji su u pripremi akcije "Oluja" počinjeni na prostoruMrkonjić Grada, Drvara i Bosanskog Grahova, objavio je najnoviji brojmostarskog tjednika "Danas" pozivajući se na izvore u "Veritasu".
MOSTAR, 7. srpnja 2005. (Hina) - Haaški istražitelji su u razgovorima s dužnosnicima Dokumentacijsko-informacijskog centra "Veritas" čije je sjedište u Banjoj Luci i Beogradu, pokazali zanimanje za navodne ratne zločine koji su u pripremi akcije "Oluja" počinjeni na prostoru Mrkonjić Grada, Drvara i Bosanskog Grahova, objavio je najnoviji broj mostarskog tjednika "Danas" pozivajući se na izvore u "Veritasu".

"U tom kontekstu haaškim istražiteljima dana su imena nekih zapovjednika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) i Hrvatske vojske (HV) koji su zapovijedali vojnim akcijama", piše tjednik "Danas". Prema navodima ovog tjednika, u dokumentaciji "Veritasova" ureda u Banjoj Luci, koja je pri Uredu za odnose s Haaškim sudom pri Vlade Republike Srpske, spominju se imena više od stotinu ubijenih civila i zarobljenika srpske nacionalnosti. "To je bio razlog da haški istražitelji u više navrata posjete mjesta zločina koji se spominju u dokumentaciji. Budući da je haško tužiteljstvo završilo s procesom podizanja optužnica, svi dokazi o zločinima bit će adresirani na Posebni odjel za ratne zločine Suda BiH", piše mostarski tjednik "Danas".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙