FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikat: 52 posto školskih ravnatelja mogli bi postati viškom

ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Splitski Sindikat zaposlenika uhrvatskom školstvu najavio je danas da će zatražiti ocjenu ustavnostičlanka izmjena Zakona o osnovnoj školi kojim je 427 ravnateljaosnovnih škola (52 posto) s višom školskom spremom postaloorganizacijskim viškom, jer im je od 1. srpnja prekinuto rješenje oimenovanju na dužnost ravnatelja.
ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Splitski Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu najavio je danas da će zatražiti ocjenu ustavnosti članka izmjena Zakona o osnovnoj školi kojim je 427 ravnatelja osnovnih škola (52 posto) s višom školskom spremom postalo organizacijskim viškom, jer im je od 1. srpnja prekinuto rješenje o imenovanju na dužnost ravnatelja.

Sindikat u priopćenju ističe da će zatražiti ocjenu ustavnosti zbog narušavanja ustavnog prava na jednakost svih građana pred zakonom, te privremenu obustavu primjene spornog članka do donošenja konačne ocjene Ustavnog suda.

Sindikat smtra da bi moguće razrješenje 427 ravnatelja ozbiljno ugrozilo funkcioniranje školskog sustava s nesagledivim posljedicama.

U priopćenju se najavljuje da će odbor ravnatelja Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu nastojati zaštititi ravnatelje koji su postali organizacijskim viškom, te o svemu izvijestiti Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa i ministra Dragana Primorca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙