FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sunja: uhićeni roditelji osumnjičeni za pedofiliju nad sinovima

SISAK, 5. srpnja 2005. (Hina) - Policija je, po nalogu sisačkogŽupanijskog suda, "jučer uhitila i pritvorila četvero od petero osobas područja Sunje, koje Županijsko državno odvjetništvo u Siskusumnjiči za kaznena djela snošaja s djetetom na osobito okrutan iponižavajući način", potvrdio je danas načelnik PU Sisačko-moslavačkeMarijan Tomurad.
SISAK, 5. srpnja 2005. (Hina) - Policija je, po nalogu sisačkog Županijskog suda, "jučer uhitila i pritvorila četvero od petero osoba s područja Sunje, koje Županijsko državno odvjetništvo u Sisku sumnjiči za kaznena djela snošaja s djetetom na osobito okrutan i ponižavajući način", potvrdio je danas načelnik PU Sisačko-moslavačke Marijan Tomurad.

Optuženi su osumnjičeni da su u dužem razdoblju priređivali orgije u kojima su se seksualno iživljavali međusobno, ali i, kao roditelji, stric i kuma, nad dvojicom dječaka, koji su tada imali 4 i 7 godina, koje su silovali i prisiljavali da gledaju orgije odraslih.

Peti osumnjičeni, kum dvojice zlostavljanih dječaka, na liječenju je u jednoj bolnici u Zagrebu i zbog teške bolesti i vrlo lošeg zdravstvenog stanja, njegovo uhićenje najvjerojatnije neće biti moguće izvesti.

"Roditelji dvojice dječaka, bračni par iz Sunje, i njihov stric pronađeni su jučer prijepodne u njihovoj kući u Sunji i predali su se policiji bez ikakvog otpora i potrebe primjene sredstava vezivanja", rekao je Tomurad. Napomenuo je da su se oni "nekoliko dana prije uhićenja odazvali na sud u Sisku zbog toga slučaja" i da su "mirno primili nalog za pritvaranje".

Tomurad je dodao da je "u policiju jučer popodne oko 16 sati privedena i četvrta osumnjičena osoba, kuma dvojice maloljetnih dječaka".

"U ovom slučaju policija je obavila svoj posao. Dovršila je kriminalističku obradu u tom slučaju 21. rujna prošle godine i slučaj predala istražnom sucu Županijskog suda u Sisku, te je u međuvremenu u tijesnoj suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku cijeli slučaj potpuno obrađen i kazneno procesuiran", rekao je.

Istražni sudac je prošle godine, prema dostupnim podacima, nakon što je policija uhitila i privela svih petero osumnjičenih, uzeo njihove iskaze i donio rješenje o njihovom puštanju iz pritvora i da se brane sa slobode.

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je 17. lipnja ove godine dostavilo, a Županijski sud u Sisku istog dana zaprimio optužnicu s oznakom tajno, koja je podignuta protiv pet osoba, od kojih su dvije žene, zbog kažnjivih djela na štetu malodobne djece.

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Sisku prihvatilo je zahtjev Županijskog državnog odvjetništva za određivanje pritvora protiv pet osoba okrivljenih za spolno nasilje, silovanje i blud nad dvoje djece i dalo nalog za njihovo pritvaranje.

Sunjski slučaj pedofilije javno su aktualizirali socijalni radnici mjerodavnog Centra za socijalnu skrb, koji je dvojicu maloljetnih dječaka oduzeo od roditelja zbog njihovog zanemarivanja roditeljske skrbi. Centar za socijalnu skrb djecu je smjestio u udomiteljsku obitelj, a udomitelji su uočili neuobičajeni rječnik i igre dvojice dječaka, o čemu su obavijestili nadležna tijela koja su otpočela kriminalističku obradu cijelog slučaja.

Suđenje će se odvijati u tajnosti zbog maloljetnosti žrtava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙