FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU zainteresirana da pregovori o SSP-u s BiH počnu prije kraja godine

BANJA LUKA, 4. srpnja 2005. (Hina) - Zamjenik visokog predstavnika uBiH Martin Ney izjavio je u ponedjeljak novinarima u Banjoj Luci kakoje Europska unija zainteresirana da pregovori s BiH o stabilizaciji ipridruživanju otpočnu prije desete obljetnice potpisivanja Daytonskogsporazuma koja se navršava koncem godine.
BANJA LUKA, 4. srpnja 2005. (Hina) - Zamjenik visokog predstavnika u BiH Martin Ney izjavio je u ponedjeljak novinarima u Banjoj Luci kako je Europska unija zainteresirana da pregovori s BiH o stabilizaciji i pridruživanju otpočnu prije desete obljetnice potpisivanja Daytonskog sporazuma koja se navršava koncem godine.

"Stoga je neophodno da se ključna pitanja reforme policije u BiH riješe do polovine rujna", rekao je Ney koji je o ovoj temi razgovarao s premijerom Republike Srpske Perom Bukejlovićem.

Narodna skupština RS je na svojem zasjedanju 30. svibnja odbila prihvatiti tri temeljna uvjeta reforme policije u BiH, a to su njezina centralizacija, jedinstveno upravljanje i financiranje te izdvajanje policije od političkog utjecaja.

Martin Ney je u ponedjeljak naglasio kako je ponovno otvaranje pregovora o reformi policije važno i dodao kako "riječ zastupnika iz Narodne skupštine RS ne može biti posljednja".

"Mislim da Narodna skupština RS ne želi preuzeti odgovornost što buduće generacije u ovoj zemlji ne mogu postati dio EU", izjavio je u Banjoj Luci zamjenik Visokog predstavnika u BiH Martin Ney.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙