FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

O suradnji Osječko-baranjske županije i Ukrajine

OSIJEK,4. srpnja(Hina) - U robnu razmjenu Osječko-baranjske županije sUkrajinom putem gospodarskih komora nastojat će se uključiti što višepoduzeća, rečeno na današnjem susretu gospodarstvenika Županije ipredstavnika ukrajinskih poduzeća iz grada Uzhogoroda.
OSIJEK,4. srpnja(Hina) - U robnu razmjenu Osječko-baranjske županije s Ukrajinom putem gospodarskih komora nastojat će se uključiti što više poduzeća, rečeno na današnjem susretu gospodarstvenika Županije i predstavnika ukrajinskih poduzeća iz grada Uzhogoroda.

Predsjednik osječke Županijske komore Zoran Kovačević kazao je kako robnu razmjenu otežavaju vizni režim i loša prometna povezanost, zbog čega se razmjena i kretala u dosadašnjim okvirima. U proteklih pet godina razmjena je bila nešto veća od 20 milijuna američkih dolara, a ukupna vanjskotrgovinska razmjena Hrvatske i Ukrajine lani je iznosila nešto više od 80 milijuna dolara. Pritom je u Hrvatsku uvezeno robe za više od 67 milijuna dolara. Samo u prva tri mjeseca ove godine razmjena između dviju država iznosila je 21 milijun dolara, od čega se najveći dio, čak 18,5 milijuna dolara, odnosi na uvoz iz Ukrajine.

Kovačević je napomenuo kako su se iz Ukrajine uglavnom uvozili cement, sirovine za kemijsku industriju, a u lošijim proizvodnim godinama, i pšenica, dok su se, primjerice, prošle godine najviše izvozili strojevi za graditeljstvo.

Nastojat ćemo da u vanjskotrgovinsku razmjenu s Ukrajinom uključimo što više tvrtki, jer ovu godinu u Županiji planiramo završiti s ukupnom vanjskotrgovinskom razmjenom od 900 milijuna američkih dolara, u kojoj očekujemo suficit između 150-200 milijuna dolara, rekao je Kovačević.

(Hina) xivuc ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙