FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državni centar 112: potrage, požari, potres

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Potraga za nestalim češkim turistomnastavljena je jutros u Bračkom kanalu s dva broda Lučke ispostaveMakarska i jednim policijskim gliserom, izvijestio je Državni centar112.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Potraga za nestalim češkim turistom nastavljena je jutros u Bračkom kanalu s dva broda Lučke ispostave Makarska i jednim policijskim gliserom, izvijestio je Državni centar 112.

Očekuje se i uključivanje jednog helikoptera HRZ-a.

Potraga za osamnaestogodišnjim kupačem iz Češke koji je otplutao na madracu od Baškog Polja prema otoku Braču počela je odmah po dojavi jučer oko 11 sati.

MORH-ov helikopter je uključen u akciju u 13 sati, a u njoj je sudjelovao do 19 sati, s prekidom zbog hitnog prijevoza bolesnika s Lastova u Split.

U akciji spašavanja sudjelovali su i brod makarske i Lučke kapetanije 8ST, policijski gliser "Zvir" i privatni brod "Barba".

Požar kod Pende - mjesto Popovići u Konavlima - se sanira i čuva, natapaju se rubni dijelovi. Na požarištu su gasitelji lokalnih snaga DVD Grude, DVD Konavle i Državne intervencijske postrojbe iz Dubrovnika. Potpuno gašenje otežava jak vjetar koji često mijenja smjer.

Požar na poluotoku Pelješac kod brda Toga, pod nadzorom je gasitelja i vrši se dežurstvo te sanacija požarišta. Zbog jake bure dežurstvo je bilo uspostavljeno cijelu noć, a potpuno gašenje očekuje se tijekom dana.

Požar na otoku Šolti još nije lokaliziran, situacija je stabilna, na rubnim dijelovima zbog jakog vjetra (bure) ima povremenih aktiviranja koje snage na požarištu saniraju.

Bura je oslabila i ima tendenciju pada tako da se očekuje kompletna sanacija terena jer je angažirano 250 gasitelja.

Na požarištu su jedan protupožarni zrakoplov kanader i jedan helikopter s uređajem za gašenje. Opožarena površina je oko 30 hektara. Teren je jako nepristupačan i u blizini nema vode pa je otežano gašenje. Radi toga se helikopterom šalju gumeni rezervoari s vodom na dijelove požarišta.

Na požarište se šalju pripadnici HV-a da bi se osigurali rubni diejlovi požarišta.

Na požarištu su 132 gasitelja iz DVD-a sa Šolte, građana. Državne intervencijske postrojbe iz Šibenika i Divulja, županijska postrojba iz Splita i 120 vojnika NOS-a HV.

Noćas je ŽC 112 Dubrovnik primio dojavu od građana da se osjetio potres na području Mljeta. Prema izvješću Seizmološke službe, seizmografi su u 1,46 sati zabilježili dosta jak potres, magnitude 4.1 prema Richteru. Epicentar potresa je udaljen 350 km jugoistočno od Zagreba, u Mljetskom kanalu. Potres se osjetio s jakosti IV-V stupnjeva Mercalli-Cancai-Siebergove ljestvice. Prema dojavama iz ŽC 112 Dubrovnik, potres se posjetio na otoku Mljetu, poluotoku Pelješcu, Pločama i Metkoviću.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙