FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zatvorene XV. Mediteranske igre

ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - U Španjolskom gradu Almeriji večerassu službeno zatvorene XV Mediteranske igre na kojima se od 24. lipnjanatjecalo rekordnih 3600 sportaša iz 21 zemlje Europe, Azije iAfrike.
ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - U Španjolskom gradu Almeriji večeras su službeno zatvorene XV Mediteranske igre na kojima se od 24. lipnja natjecalo rekordnih 3600 sportaša iz 21 zemlje Europe, Azije i Afrike.

U Almeriji je ukupno podijeljeno 270 kompleta medalja u 26 sportova, a hrvatski sportaši su osvojili 26 odličja - pet zlatnih, deset srebrnih i jedanaest brončanih odličja. Najuspješniji hrvatski sportaš na Igrama bio je kajakaš Stjepan Janić koji je osvojio dva zlatna odličja, mediteranski prvaci su još stolnotenisačica Tamara Boroš, veslačica Mirna Rajle i bacač kugle Edis Elkasović, dok su po jedno srebro i jednu broncu osvajali tenisačica Mateja Mezak i plivačica Sanja Jovanović. Igre će se pamtiti i po spektakularnom finalu rukometaša Hrvatske i Španjolske, pet atletskih medalja, te srebrnim odličjem košarkašica i brončanim rukometašica.

Za razliku od grandioznog otvaranja ceremonija zatvaranja Igara bila je daleko skromnija i trajala je 45 minuta. Stadionom Mediteraneo su zajedno reprezentacije svih zemalja, a iza hrvatske zastave bilo je 70-tak sportaša i službenih osoba.

Vrhunac ceremonije zatvaranja bila je predaja zastave Igara, koju je gradonačelnik Almerije uručio domaćinu sljedećih igara 2009. talijanskoj Pescari.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙