FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kuglač Elkasević osvojio zlato

ALMERIA, 3. srpnja 2005. (Hina) - Kuglač Edis Elkasević je osvojiozlato, a bacačica diska Vera Begić broncu zadnjega dana atletskihnatjecanja Mediteranskih igara u Almeriji, u Španjolskoj.
ALMERIA, 3. srpnja 2005. (Hina) - Kuglač Edis Elkasević je osvojio zlato, a bacačica diska Vera Begić broncu zadnjega dana atletskih natjecanja Mediteranskih igara u Almeriji, u Španjolskoj.

Div Elkasević je do zlata došao u subotu u petom hicu (20.26) i jedini je prebacio granicu od 20 metara, potvrdivši odličnu formu ove godine, u kojoj je u SAD-u postavio državni rekord od 20.88 metara.

Elkasević je strepio do zadnjega hica, budući se natjecao protiv iskusnog Španjolca Martineza, višestrukog osvajača medalja s velikih natjecanja.

"Ovo je moje prvo veće seniorsko natjecanje, nikad nisam bacao pred toliko ljudi i zato sam imao tremu u prva tri hica. Posložilo se sve u petom, mada sam jako strahovao od Martineza. Nisam zadovoljan s rezultatom, osjećam se sposobnim za veće daljine, a ovo zlato ću pamtiti zauvijek", rekao je Elkasović, koji se u četvrtak nije pojavio na bacanju diska.

"Ja i moj trener Ivančić obavijestili smo ljude u vodstvu dan prije natjecanja. Kugla je moja disciplina i možda ne bih osvojio zlato da sam bacao i disk dva dana ranije", rekao je Elkasović.

Riječanka Vera Begić također je došla do prve veće međunarodne medalje bacivši u petom hicu 56.53 metara, što joj je bilo dovoljno za broncu.

"Na određeni način sam znala da ću osvojiti medalju, iako sam se danas jako loše osjećala i bolio me trbuh. Žao mi je samo što nisam bacila osobni i državni rekord i što se ovo natjecanje ne održava u mojoj Rijeci jer tada bih sigurno bila zlatna", kazala 23-godišnja Begić, aludirajući na neuspješnu kandidaturu Rijeke za MI.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙