FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irački ministar industrije izbjegao atentat

BAGDAD, 2. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Irački ministar industrije irudarstva izbjegao je u subotu u Bagdadu pokušaj atentata u kojem suozlijeđena četvorica njegovih tjelesnih čuvara, doznaje se iz izvora uministarstvu unutarnjih poslova.
BAGDAD, 2. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Irački ministar industrije i rudarstva izbjegao je u subotu u Bagdadu pokušaj atentata u kojem su ozlijeđena četvorica njegovih tjelesnih čuvara, doznaje se iz izvora u ministarstvu unutarnjih poslova.

Naoružani napadači napali su konvoj sunitskog ministra industrije Usame al Nadžafija u zapadnom dijelu grada. Jedno od vozila u konvoju posve je izgorjelo i četvorica tjelesnih čuvara ozlijeđena su, precizirao je izvor.

U međuvremenu, osmorica policajaca su ubijena, a 36 ljudi je ozlijeđeno kada su se u subotu navečer dvojica bombaša samoubojica raznijela u restoranu u blizini policijske baze u Hilli, 100 kilometara južno od Bagdada.

U subotu je bombaš samoubojica tijekom jutra napao jednu elitnu policijsku postrojbu u Bagdadu. U napadu je poginulo najmanje dvadesetoro ljudi, a desetine su ranjene. Većina su civili koji su se u subotu ujutro okupili pred policijskom postajom Nisur kako bi se prijavili za posao u snagama sigurnosti. Odgovornost za napad je tijekom dana preuzela Al Qaida u priopćenju na jednom islamističkom internet siteu. Autenticitet priopćenja nije potvrđen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙