FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bijela kuća namjerava ispitati Ahmadinedžadovu prošlost

WASHINGTON, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Bijela kuća je u četvrtakizrazila zabrinutost radi izjava bivših talaca iz veleposlanstva SAD-au Teheranu 1979. godine kako vjeruju da je novoizabrani iranskipredsjednik Mahmoud Ahmadinedžad bio jedan od vođe opsade američkogveleposlanstva.
WASHINGTON, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Bijela kuća je u četvrtak izrazila zabrinutost radi izjava bivših talaca iz veleposlanstva SAD-a u Teheranu 1979. godine kako vjeruju da je novoizabrani iranski predsjednik Mahmoud Ahmadinedžad bio jedan od vođe opsade američkog veleposlanstva.

"Mislim da novinski izvještaji i izjave nekoliko bivših američkih talaca otvaraju mnoga pitanja o njegovoj prošlosti. Mi ih uzimamo vrlo ozbiljno i preispitujemo ih kako bi bolje utvrdili činjenice", rekao je glasnogovornik Bijel kuće Scott McClellan.

Najmanje su četvorica Amerikanaca koji su bili zadržani kao taoci nakon zauzimanja veleposlanstva SAD-a 1979. godine u Teheranu u četvrtak izjavila da novog iranskog predsjednika prepoznaju kao jednog od vođa opsade, no tu tvrdnju Teheran opovrgava.

"On je bio jedan od dvojice ili trojice vođa", rekao je Charles Scott, pukovnik u mirovini i nekadašnji talac u veleposlanstvu u Teheranu. Drugi talac, mornarički bojnik Donald Sharer, kaže da se Mahmuda Ahmadinedžada sjeća kao posebno indoktrinirane i okrutne osobe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙