FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosječna mjesečna neto plaća po satu 24,64 kune

ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena netoplaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za travanj ovegodine iznosila je 24,64 kune, što je u odnosu na ožujak porast od 5,7posto, a u odnosu na travanj prošle godine osam posto više, objavio jeDržavni zavod za statistiku.
ZAGREB, 1. srpnja 2005. (Hina) - Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za travanj ove godine iznosila je 24,64 kune, što je u odnosu na ožujak porast od 5,7 posto, a u odnosu na travanj prošle godine osam posto više, objavio je Državni zavod za statistiku.

U ovogodišnjem travnju bilo je 172 plaćenih sati, što je za 7 posto manje nego u prethodnom mjesecu.

Najveći broj plaćenih sati bio je u djelatnosti javna uprava i obrana, obvezno socijalno osiguranje (199 sata), a najmanji (158) u djelatnosti obrazovanja.

Najviša neto 'satnica' za travanj među pojednim djelatnostima, u iznosu od 46,29 kune, bila je u zračnom prijevozu, te u istraživaju i razvoju 37,17 kuna i osiguranju i mirovinskim fondovima, osim obveznog osiguranja 36,51 kuna.

Najniža prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po satu za travanj bila je u štavljenju i obradi kože u iznosu od 12,81 kune, te u proizvodnji odjeće, doradi i bojenju krzna 13,41 kunu.

Prosječna mjesečna bruto plaća po satu zaposlenih u pravnim osobama u Hrvatskoj za travanj iznosila je 34,97 kuna, što je za 5,6 posto više nego u ožujku, a u odnosu na travanj prošle godine povećanje za 7,1 posto.

(Hina) xtp ydb

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙