FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI Rukomet: Hrvatska u polufinalu

ALMERIA, 29. lipnja 2005. (Hina) - Rukometna reprezentacija Hrvatskeplasirala se u polufinale Mediteranskih igara u Almeriji pobijedivši učetvrtfinalu reprezentaciju Grčke 33:25 (17:13).
ALMERIA, 29. lipnja 2005. (Hina) - Rukometna reprezentacija Hrvatske plasirala se u polufinale Mediteranskih igara u Almeriji pobijedivši u četvrtfinalu reprezentaciju Grčke 33:25 (17:13).

HRVATSKA: Blažičko, Huljina 4, Čale, Ivanković 5 (2), Koloper 1, Ostarčević 3, Somić, Bićanić, Vuković 2, Horvat, Obad, Ćupić 7, Buntić 8, Pongračić 3

GRČKA: Triantafyllou, Voglis 1, Papadopulos 1, Tzimourtis 4, Riganas, Samaras, Mpalomenos 2, Kokonis 2, Živulović 10, Vakalis 1, Votsas, Makris, Delios

ISKLJUČENJA: Hrvatska - 14 minuta, Grčka - 8

SEDMERCI - Hrvatska 2/2, Grčka 4/8

Lakše nego što se očekivalo hrvatski rukometaši pobijedili su Grčku 33:25 i plasirali se u polufinale Mediteranskih igara. Hrvatski rukometaši na MI su sudjelovali tri puta i sva tri puta ponijeli su zlato. U svom četvrtom nastupu došli su do polufinala, a za mjesto u finalu odabranici izbornika Irfana Smajlagića igrat će protiv Srbije i Crne Gore.

Premda su Grci, koji su bili senzacija na Olimpijskim igrama, u svom sastavu imali trojicu igrača iz Atene, Živulovića, Balomenosa i Voglisa, mlada hrvatska reprezentacija posve je dominirala. U prvom poluvremenu stvorili smo četiri pogotka prednosti, a do konca susreta ta je prednost povećana na plus osam. Najzaslužniji za plasman među četiri bili su Buntić (8) i Ćupić (7), dok je Grke predvodio Živulović (10).

Plasman u polufinale izborila je i Srbija i Crna Gora koja je pobijedila Sloveniju 33:30. U drugom polufinalu igrat će Tunis, koji je bio bolji od Francuske (29:27), te Španjolska, koja je bila bolja od Egipta (32:28).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙