FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iranski studenti prekinuli bojkot da bi spriječili tvrdolinijaše

TEHERAN, 20. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Glavna iranska studentskaorganizacija prekinula je u ponedjeljak bojkot predsjedničkih izbora ipozvala svoje pristaše da glasuju za pragmatičnom klerika AkbaraHashemia Rafsanjania kako bi spriječili pobjedu tvrdolinijaškogkandidata.
TEHERAN, 20. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Glavna iranska studentska organizacija prekinula je u ponedjeljak bojkot predsjedničkih izbora i pozvala svoje pristaše da glasuju za pragmatičnom klerika Akbara Hashemia Rafsanjania kako bi spriječili pobjedu tvrdolinijaškog kandidata.

Ured za konsolidaciju jedinstva, skupina koju mnogi vide kao avangardu istrošenog reformističkog pokreta, ranije je svoje sljedbenike upozorila da bi izlazak na izbore samo ojačao sustav u kojem kandidate zabranjuje strogo Vijeće čuvara.

Do zaokreta je došlo nakon što se gradonačelnik Teherana Mahmoud Ahmadinejad, blizak Vijeću čuvara i religijskim paravojskama Basij, probio u drugi krug izbora s Rafsanjaniem zakazan za petak.

"Proreformistički studenti odlučili su poduprijeti Rafsanjania kako bi spriječili uspostavu totalitarnog režima u slučaju Ahmadinejadove pobjede", rekao je studenstski čelnik Sajjad Ghoroghi.

"Osnovali smo ured za kampanju 'Studentski antifašistički stožer' čiji će članovi obilaziti sela i poticati ljude da glasuju za Rafsanjanija", dodao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙