FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast britanskog gospodarstva revidiran naniže

LONDON, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Gospodarstvo Velike Britanijeraslo je u prvom ovogodišnjem tromjesečju sporije nego se očekivalouslijed usporavanja osobne potrošnje gotovo do potpune stagnacije,objavio je u četvrtak britanski ured za statistiku.
LONDON, 30. lipnja 2005. (Hina/Reuters) - Gospodarstvo Velike Britanije raslo je u prvom ovogodišnjem tromjesečju sporije nego se očekivalo uslijed usporavanja osobne potrošnje gotovo do potpune stagnacije, objavio je u četvrtak britanski ured za statistiku.

Bruto domaći proizvod (BDP) porastao je za samo 0,4 posto u prva tri mjeseca ove godine, dok je godišnja stopa rasta pretrpjela oštru reviziju naniže i to s prošlog mjeseca procijenjenih 2,7 na 2,1 posto, što je najniže u protekle dvije godine.

Rast je, međutim, u proteklih nekoliko godina revidiran naviše. Procijenjeno je da je britansko gospodarstvo u 2004. poraslo za 3,2 posto, a ne 3,1 posto.

Ti podaci mogli bi intenzivirati očekivanja da će središnja banka Bank of England smanjiti u idućih nekoliko mjeseci kamatne stope budući da je osobna potrošnja, ključni pokretač gospodarstva zadnjih godina, usporila rast u prvom tromjesečju na svega 0,1 posto. To je najniži rast osobne potrošnje od četvrtog tromjesečja 2000.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙