FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mostar: Stari most kandidiran za popis UNESCO-oa

MOSTAR, 29. lipnja 2005. (Hina) - Mostarska Gradska uprava iveleposlanstvo BiH u Francuskoj organizirali su u sjedištu UNESCO-oa uParizu izložbu o projektu obnove Staroga mosta u Mostaru, koji jekandidiran za popis svjetske kulturne baštine. Konferencija UNESCO-oa,na kojoj će se među ostalim odlučivati o uvrštavanju Staroga mostameđu svjetski zaštićene spomenike, održat će se od 10. do 17. srpnja uDurbanu u Južnoafričkoj Republici.
MOSTAR, 29. lipnja 2005. (Hina) - Mostarska Gradska uprava i veleposlanstvo BiH u Francuskoj organizirali su u sjedištu UNESCO-oa u Parizu izložbu o projektu obnove Staroga mosta u Mostaru, koji je kandidiran za popis svjetske kulturne baštine. Konferencija UNESCO-oa, na kojoj će se među ostalim odlučivati o uvrštavanju Staroga mosta među svjetski zaštićene spomenike, održat će se od 10. do 17. srpnja u Durbanu u Južnoafričkoj Republici.

Kako je u srijedu priopćila mostarska Gradska uprava na otvorenju izložbe zamjenik direktora UNESCO-oa Mounir Bouchenaki istaknuo je da je Stari most "jedan od najljepših povijesnih mostova u Europi".

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić zahvalio je UNESCO-ou na svim njegovim nastojanjima te svim donatorima koji su pomogli da se obnovi u ratu srušen Stari most. Među najvećim donatorima su Republika Hrvatska, Italija, Turska i Francuska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙