FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Državna tajnica u MVPEI primila izaslanstvo švedskog parlamenta

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Državna tajnica u Ministarstvuvanjskih poslova i europskih integracija Marija Pejčinović Burićprimila je u srijedu izaslanstvo parlamenta Kraljevine Švedske koje jepredvodio predsjednik parlamentarnog odbora za poslove EU TommyWaidelich, priopćeno je iz Ministarstva.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija Marija Pejčinović Burić primila je u srijedu izaslanstvo parlamenta Kraljevine Švedske koje je predvodio predsjednik parlamentarnog odbora za poslove EU Tommy Waidelich, priopćeno je iz Ministarstva.

Državna tajnica Pejčinović Burić upoznala je švedsko izaslanstvo s aktivnostima koje Republika Hrvatska poduzima u cilju priprema za pregovore za punopravno članstvo u Europskoj uniji te o sastavu i pripremama pregovaračkog tima, ističe se u priopćenju.

Predsjednik Odbora za poslove Europske unije švedskog parlamenta Waidelich kazao je kako Kraljevina Švedska jasno i snažno podupire daljnje proširenje Europske unije. Naglasio je neke od važnijih iskustava tijekom švedskih pregovora za punopravno članstvo, a posebno važnost dijaloga parlamenta i vlade, educiranja stručnih službi i informiranje javnosti o tijeku pregovora.

Državna tajnica Pejčinović Burić upoznala je švedsko izaslanstvo s konsenzusom svih parlamentarnih stranaka o članstvu u Europskoj uniji kao strateškom cilju Republike Hrvatske. Taj konsenzus oživotvoren je i osnivanjem Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju kao i njegovom ulogom u samom procesu pregovora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙