FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sutra se otvara za promet cijela autocesta A7, Rupa-Rijeka

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Puštanjem u promet posljednje dioniceod slovenske granice, preko Rupa do Jurdana, duljine 11 kilometara,sutra će svečano biti otvorena i cijela autocesta A7, od Rijeke domjesta Rupa na hrvatsko-slovenskoj granici, ukupne duljine 16,3kilometra, doznaje se iz Ministarstva mora, turizma, prometa irazvitka.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Puštanjem u promet posljednje dionice od slovenske granice, preko Rupa do Jurdana, duljine 11 kilometara, sutra će svečano biti otvorena i cijela autocesta A7, od Rijeke do mjesta Rupa na hrvatsko-slovenskoj granici, ukupne duljine 16,3 kilometra, doznaje se iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Ukupna cijena izgradnje cijele autoceste iznosila je oko 720 milijuna kuna, a na njoj je izgrađeno 18 objekata i to jedan tunel, jedan čvor, osam nadvožnjaka, pet podvožnjaka, dva prolaza za životinje i jedan vijadukt, doznaje se iz Hrvatskih autocesta. Vrijednost posljednje dionice autoceste je 420 milijuna kuna.

Riječ je o prometnici koja predstavlja početnu dionicu jadranskog cestovnog pravca, sa posebnim značenjem za kvarnerski industrijsko-lučki bazen i turističku privredu jadranske obale.

Autocesta Rupa-Rijeka u europskoj prometnoj mreži od Rijeke prema Trstu, odnosno Ljubljani nosi oznaku E-61, priključujući se i nadovezujući na paneuropski prometni koridor V. prema Veneciji i Milanu i prema Ljubljani kao europska cesta E-70 te dalje prema Karavankama i Salzburgu, Grazu, Beču i Budimpešti.

Autocestu A7 čine dionice Matulji-Jušići, duljine 1,70 kilometara, Jušići-Jurdani, duljine 3,71 kilometara, Jurdani-Permani, duljine 4,50 kilometara, Permani-Rupa, duljine 4,80 kilometara, te 1,68 kilometara duga dionica od Rupa - granica sa Slovenijom.

Iz HAC-a su ranije objavili da će na autocesti od 1. srpnja biti uvedena cestarina, koja će za osobna vozila iznositi pet kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙