FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: Strojni vlak naletio na tračnicu na pruzi

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - U 13,07 sati između kolodvoraLipovljani i Novska, pri samom ulasku u kolodvor Novska, strojni vlaksastavljen od dviju električnih lokomotiva naletio je na tračnicupostavljenu na pruzi, izvijestile su Hrvatske željeznice (HŽ).
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - U 13,07 sati između kolodvora Lipovljani i Novska, pri samom ulasku u kolodvor Novska, strojni vlak sastavljen od dviju električnih lokomotiva naletio je na tračnicu postavljenu na pruzi, izvijestile su Hrvatske željeznice (HŽ).

Od naleta je oštećena lokomotiva i kontaktna mreža pa na dionici pruge od Kutine do Novske nema napona u kontaktnoj mreži. Sve nadležne MUP-ove i HŽ-ove ekipe su na terenu, otklanjaju kvar i utvrđuju sve okolnosti tog događaja.

Zbog tog događaja došlo je do poremećaja u željezničkom prometu. Putnici putničkih vlakova koji voze na relaciji Zagreb - Vinkovci i obrnuto bit će prevoženi autobusima između Kutine i Novske, a brzi vlakovi br. 745, 414, koji voze na relaciji Zagreb - Vinkovci, te međunarodni InterCity vlak br. 211, koji vozi na relaciji Villach - Beograd, vozit će pomoćnim prijevoznim putem preko Siska.

HŽ očekuje da će ti vlakovi kasniti od 60 do 90 minuta te da će, prema prvim procjenama, redoviti željeznički promet biti uspostavljen predvečer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙