FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI: Polovičan dan hrvatskih jedriličara

ALMERIA, 28. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski jedriličari imali supolovičan učinak drugoga natjecateljskoga dana u zaljevu Golfo deAlmeria. Dan je bio vrlko dobar za laseraša Luku Radelića i posadu uklasi 470 Šimu Fantelu i Igora Marenića, ali loš za ostatak naševrste, a posebno za olimpijca Matu Arapova koji je u današnjimplovovima bio tek sedmi i deseti, pa je izgubio prvo mjesto nakonukupno četiri plova.
ALMERIA, 28. lipnja 2005. (Hina) - Hrvatski jedriličari imali su polovičan učinak drugoga natjecateljskoga dana u zaljevu Golfo de Almeria. Dan je bio vrlko dobar za laseraša Luku Radelića i posadu u klasi 470 Šimu Fantelu i Igora Marenića, ali loš za ostatak naše vrste, a posebno za olimpijca Matu Arapova koji je u današnjim plovovima bio tek sedmi i deseti, pa je izgubio prvo mjesto nakon ukupno četiri plova.

"Danas je bilo jako loše, dosudili su mi penal zbog tzv. 'pumpanja', koji nije postojao, a pokazali su mi ga u najgorem mogućem trenutku kada sam se probijao među vodeće. Uvjeti su danas bili katastrofalni, organizatori su regatno polje premjestili upravo tamo gdje vjetra nije bilo, a svuda okolo jest. Sutra je novi dan", kazao je Arapov koji je sada peti sa 15 negativnih bodova.

Njegov mlađi kolega Luka Radelić napravio je odličan posao sa drugim mjestom u trećem plovu, da bi u četvrtom došao sedmi, pa je sada 24-godinšnji Splićanin četvrti, ali sa istim brojem negativnih bodova (12) kao i Turčin Kemal Muslubas i Grk Evagelios Cheimonas, dok je vodeći Slovenac Vasilij Žbogar s devet bodova.

U klasi 470 Zadrani Fantela i Marenić su bili odlični drugi i treći, te sada sa 11 negativnih bodova drže treće mjesto, jedan bod manje imaju drugi Francuzi Leboucher i Garos, dok tri boda manje imaju prvoplasirani također Francuzi braća Bonaud. Splićani Ante Ćesić i Ante Kujundžić u ovoj su klasi danas bili 12. i 13., te ukupno drže 10. mjesto sa 22 negativna boda.

U ženskom "laseru" nakon četiri plova hrvatske jedriličarke drže zadnje dvije pozicije - Mateja Petronijević je deveta sa 20, a Gea Barbić deseta sa 23 negativnih bodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙