FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jedrenje: IMS Srednjeeuropsko prvenstvo u Cresu

ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Cres će i ove godine biti domaćinjedne od najvećih regata na Jadranu - IMS Srednjeeuropskog prvenstva,koje će se u organizaciji Riječkog jedriličarskog kluba SCOR, te uzsuorganizaciju Jedriličarskog klub "Reful" iz Cresa održati od 18. do25. lipnja.
ZAGREB, 4. lipnja 2005. (Hina) - Cres će i ove godine biti domaćin jedne od najvećih regata na Jadranu - IMS Srednjeeuropskog prvenstva, koje će se u organizaciji Riječkog jedriličarskog kluba SCOR, te uz suorganizaciju Jedriličarskog klub "Reful" iz Cresa održati od 18. do 25. lipnja.

Ova će regata ujedno biti IMS Prvenstvo Hrvatske, Austrije, Češke i Slovenije.Pokrovitelji ovog velikog sportskog dogadjaja su Grad Cres i Turistička zajednica Cresa, a dosad je prijavljeno 48 vrhunskih regatnih jedrilica iz šest zemalja - Hrvatske, (16), Italije (21), Slovenije (1), Češke (3), Slovačke (2) i Austrije (5). Među prijavljenim jedrilicama i jedriličarima su sudionici najvećih svjetskih regata - od europskih i svjetskih prvenstava do Olimpijskih igara i America's Cupa. Prosječna starost jedrilica je samo 4 godine, a neke će jedrilice svoju regatnu premijeru doživjeti upravo u Cresu.

Predviđeno je sedam jedrenja, od kojih pet na "štap" kursu i navigacija: Cres - Male Srakane - Rovinj - Cres od 120 nautičkih milja, koja će se bodovati kao dva jedrenja - prvo od Cresa do Rovinja, a drugo do druge linije cilja na povratku u Cres.

Riječki jedriličarski klub SCOR u zadnjih je deset godina organizirao 41 regatu, od kojih 3 Svjetska prvenstva, 3 Europska prvenstva, 6 Prvenstava Hrvatske, 19 međunarodnih i 10 nacionalnih regata. Broj prijavljenih posada koji će se do početka regate zasigurno povećati dovoljno govori o visokim organizacijskim kvalitetama, a činjenica da na regati sudjeluje veliki broj novih jedrilica i onih koji još nisu bili na regatama u Cresu, potvrđuje da je Cres značajno mediteransko, ali i europsko jedriličarsko središte. Provjerena formula organizacije regata uz vrhunska natjacanja i bogati društveni program u ACI Marini Cres uz modnu reviju, koncert i jedriličarske party-e bit će ujedno i najbolja najava za IMS 670 Europsko prvenstvo koje će se u Cres održati od 3. do 10. rujna ove godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙