FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovačka ekonomska konferencija počinje 30. lipnja

ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodna ekonomska konferencijakoju već jedanaestu godinu za redom u Dubrovniku krajem lipnjaorganizira Hrvatska narodna banka, a koja će početi u četvrtak, 30.lipnja, okupit će više desetaka uglednih svjetskih znanstvenikaekonomskog usmjerenja, nositelja novčane i gospodarske politike iznaše i nekoliko drugih zemalja, kao i predstavnike najvažnijihmeđunarodnih financijskih institucija.
ZAGREB, 28. lipnja 2005. (Hina) - Međunarodna ekonomska konferencija koju već jedanaestu godinu za redom u Dubrovniku krajem lipnja organizira Hrvatska narodna banka, a koja će početi u četvrtak, 30. lipnja, okupit će više desetaka uglednih svjetskih znanstvenika ekonomskog usmjerenja, nositelja novčane i gospodarske politike iz naše i nekoliko drugih zemalja, kao i predstavnike najvažnijih međunarodnih financijskih institucija.

Na ovogodišnjem skupu, kako su izvijestili iz HNB-a, osobita će pozornost biti posvećena međuovisnosti fiskalnog i platnobilančnog manjka i zaduženosti zemlje, te značenju strukture javnog duga za sprječavanje krize. Bit će riječi i o fiskalnim prilagodbama u zemljama Europske unije, Paktu o stabilnosti i rastu s gledišta novih članica Europske unije, institucionalnoj izgradnji i rastu tranzicijskih gospodarstava, učincima spajanja i preuzimanja u europskom financijskom sektoru te okvirima za procjenu i implikacijama financijske stabilnosti.

Očekuje se i rasprava o procjenama ravnotežnog tečaja kune, te o pristupu tečajnim politikama u zemljama Srednje i Istočne Europe.

Sudionicima konferencije bit će predočeni i izgledi za daljnje proširivanje Europske unije, kako ih trenutačno vide u Europskoj komisiji, izvijestili su iz Hrvatske narodne banke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙