FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 16. lipnja 2005.(Hina) -
ZAGREB, 16. lipnja 2005.(Hina) -

OSIJEK - Koalicijski partneri na vlasti u Osijeku, novi gradonačelnik Anto Đapić i Branimir Glavaš priopćili su da su "preneraženi" zahtjevom oporbe u Gradskom vijeću da nadležni organi ispitaju je li na vijećnika HSU-a izvršen pritisak kako bi omogućio većinu Glavaševoj listi i HSP-u. Sumnje oporbenih vijećnika Glavaš i Đapić odbacuju kao optužbe "bez ikakve osnove", a njihovo pismo smatraju političkom smicalicom gubitnika. "Nisu prezali prozvati časnog čovjeka kako bi", ističe se u priopćenju, "mnogi prikrili svoje dugogodišnje nečasne radnje". Zbog toga i "mnogih naznaka koji upućuju na sumnjivo poslovanje gradske uprave, najavljujemo nezavisnu reviziju", kažu u priopćenju Đapić i Glavaš.

PULA - Predsjednik pulskog IDS-a i nositelj zajedničke liste IDS-a i SDP-a na proteklim lokalnim izborima Valter Drandić sinoć je na sjednici pulskog Grdskog vijeća izabran za novog pulskog gradonačelnika. Njemu je povjerenje dalo 15 od prisutna 24 vijećnika. Protiv Drandićevog izbora za gradonačelnika bila su četiri vijećnika Nezavisne list Loredane Štok, suzdržan je bio vijećnik HNS-a, a vijećnici koalicijske liste IDF-LS-HSLS nisu sudjelovali u glasanju.

ZAGREB - Nevrijeme praćeno kišom i vjetrom sinoć je zahvatilo više županija, posebice Sisačko-moslavačku, Karlovačku i Varaždinsku. U pola sata jakog nevremena u Sisačko-moslavačkoj županiji oštećen je most u Starom Grabovcu na cesti Novska-Okučani jer je bujica iz šume nosila drveće i granje, a u lošem je stanju i željeznička pruga. U Karlovcu su od 20,30 do 20,50 sati poplavljeni podrumi, a nekoliko manjih naselja u okolici bila su kraće vrijeme bez struje. U Varaždinskoj županiji na području Ludbrega je nestalo je struje zbog udara groma, a neki korisnici ostali su bez telefonskih linija.

ZAGREB - Neovisni tjednik Nacional proslavio je sinoć u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu svoj 500. broj i 10. godišnjicu izlaženja. Nacional je ujesen 1995. vlastitim novcem osnovala grupa novinara koja je htjela imati svoj samostalni slobodan list, kazao je izdavač Nacionala Ivo Pukanić. Ocijenio je da se list kojem je tada bio glavni urednik od početka profilirao kao medij kritičan prema vlastima i jedan od rijetkih "prozora demokracije".

ZAGREB - Trend pada vrijednosti građevinskih radova koje hrvatske tvrtke izvode u inozemstvu, zabilježen prošle godine, još se naglašenije nastavlja u prvom ovogodišnjem tromjesečju. Hrvatske građevinske tvrtke u inozemstvu su u prvom kvartalu 2005. godini obavile radova u vrijednosti od 173,8 milijuna kuna, što je za 27,47 posto manja vrijednost nego u istom razdoblju u godini prije. Hrvatske su tvrtke u prvom ovogodišnjem kvartalu na radilištima u inozemstvu imale prosječno 2.051 radnika, koji su odradili ukupno 997 tisuća sati rada.

ZAGREB - U predvorju Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu sinoć je otvorena izložba "Mjesta pisanog pamćenja" koja predstavlja talijanske javne državne knjižnice te zaštitu, upotrebu i faksimile rukopisa što se čuvaju u talijanskim nacionalnim knjižnicama. Izložbu su priredili talijanski Kulturni institut u Zagrebu i Nacionalna i sveučilišna knjižnica u suradnji s talijanskim Ministarstvom za kulturna dobra i djelatnosti, a održava se pod pokroviteljstvom Republike Italije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙