FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI - Tri odličja hrvatskih plivača

ALMERIA, 27. lipnja 2005. (Hina) - Pretposljednji dan plivačkihnatjecanja donio je Hrvatskoj najviše radosti sa tri osvojene medalje.Heroina dana bila Sanja Jovanović sa dva odličja - srebrom na 50leptir i broncom na 100 leđno, dok je kolekciju odličja upotpunioAleksej Puninski sa broncom na 50 leptir.
ALMERIA, 27. lipnja 2005. (Hina) - Pretposljednji dan plivačkih natjecanja donio je Hrvatskoj najviše radosti sa tri osvojene medalje. Heroina dana bila Sanja Jovanović sa dva odličja - srebrom na 50 leptir i broncom na 100 leđno, dok je kolekciju odličja upotpunio Aleksej Puninski sa broncom na 50 leptir.

Dubrovkinja Sanja Jovanović itekako će pamtiti današnji dan u Almeriji, nikad prije nije osvojila dvije medalje na važnijim natjecanjima, a mediteransko srebro i bronca bit će joj i dodatni podstrijek za karijeru, koja je bila upitna nakon četveromjesečne stanke.

Na 50 leptir Sanja je plivala 27.82 sekundi, devet stotinki sporije od njezina i hrvatskoga rekorda, a do zlata je mogla teško pokraj sjajne Talijanke Elene Gemo (27.55), dok je broncu osvojila druga Talijanka Francesca Segat (27.95). Samo desetak minuta kasnije Sanja je na 100 leđno sa rezultatom 1:02.96 došla do bronce, zaostavši 11 stotinki za srebrnom Španjolkom Peris, dok je zlato uzela Francuskinja Putra (1:02.33).

"Ovo mi je jedan od najljepših dana u životu, sve je bilo savršeno, dvije medalje u istom danu je strašna stvar. Osjećam se izvrsno, iz utrke u utrku sam sve bolje plivala i najvažnije od svega, uživala u plivanju. Ovo je znak da se konačno vraćam plivanju nakon četiri mjeseca lutanja, složila sam puno stvari u životu i mogu reći da je prošla moja pubertetska faza", izjavila je 19-godišnja Sanja Jovanović.

Aleksej Puninski je uzeo broncu na 50 leptir sa rezultatom 24.39 sekundi, a samo ga je stotinka dijelila od srebra i Talijana Nalessa, dok je pobjednik utrke bio Francuz Bousquet sa vremenom od 24.30 sekundi. Šteta što je Aleksej prije dva tjedna imao upalu pluća, pa se i to sigurno odrazilo na rezultat našega plivača, koji je europski juniorski viceprvak u ovoj disciplini.

Do odličja nije došao Marko Strahija iako je u kvalifikacijama 100 leđno imao drugi rezultat, u finalu je bio četvrti sa rezultatom 56.19 sekundi. U ovoj utrci smo po prvi puta imali dva plivača u finalu, Ante Cvitković je čak okrenuo 50 metara kao drugi, a nakraju je došao šesti sa vremenom od 56.79 sekundi. U ovoj disciplini novi mediteranski prvak je Grk Grigoriadis (55.75).

U finalu discipline 200 slobodno Anja Trišić je bila osam sa rezultatom od 2:06.11 minuta, dok je ženska štafeta 4x200 slobodno u sastavu Anja Trišić, Nikolina Gudiček, Marina Dadić i Iva Grivičić bila šesta, ali sa novim hrvatskim rekordom koji sada iznosi 8:45.05 minuta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙