FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MI: Teža ozljeda hrvača Nevena Žugaja

ALMERIJA, 27. lipnja 2005. (Hina) - - Hrvatski hrvač Neven Žugaj moraoje zbog teške ozljede predati susret 1. kola mediteranskog turnira ukategoriji do 74 kilograma protiv Dalibor Bušić iz SiCG i to utrenutku kada je naš najbolji hrvač imao gotovo sigurnu pobjedu.
ALMERIJA, 27. lipnja 2005. (Hina) - - Hrvatski hrvač Neven Žugaj morao je zbog teške ozljede predati susret 1. kola mediteranskog turnira u kategoriji do 74 kilograma protiv Dalibor Bušić iz SiCG i to u trenutku kada je naš najbolji hrvač imao gotovo sigurnu pobjedu.

Pri rezultatu 3:0 za Žugaja, naš hrvač je u parteru bio u podređenom položaju, a pri pokušaju obrane od zahvata protivnika došlo je težeg iščašenja lakta i 22-godišnji Zagrepčanin je morao predati borbu. Iako su na borilištu bili nazočni španjolski liječnici nitko od njih se nije usudio "namjestiti" lakat našem hrvaču, koji je brzo prebačen u gradsku bolnicu u Almeriji. Prema riječima liječnika naše mediteranske reprezentacije Luciana Vukelića, Žugaju će sanirati ozljedu tek kada se mišići opuste, pa će se tako tek navečer moći doznati nešto više o težini ozljede.

"Strašno je ovako okončati natjecanje na Mediteranskim igrama, ali se nadam da ozljeda ipak nije tako teška. Nevenu se dogodilo ono najgore jer bi sigurno pobijedio borca iz Srbije i Crne Gore, a nakon toga je bio spreman otići do zlata, bez obzira na iznimnu konkurenciju u njegovoj kategoriji", kazao je trener reprezentacije Vlado Lisjak, koji je s Žugajem otišao u bolnicu.

Neven Žugaj je u travnju osvojio brončano odličje na Europskom prvenstvu u bugarskoj Varni, što je najveći uspjeh naših hrvača od osamostaljenja. U Almeriji je Neven Žugaj bio jedan od favorita, a njegov brat Nenad Žugaj jučer je u kategoriji do 84 kilograma izgubio u 1. kolu od Francuza Moumonia, koji je poslije izgubio u narednom kolu, pa je time eliminirao i našeg borca.

Tako je od hrvatskih hrvača u Almeriji ostao još samo Josip Matković koji će nastupiti 29. lipnja u kategoriji do 120 kilograma.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙