FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tajland: Farmeri dogovorili vjenčanje para patuljastih goveda

BANGKOK , 27. lipnja 2005. (Hina/dpa) - U sjeveroistočnoj tajlandskojpokrajini Sa Kaew idućeg će se mjeseca održati vjenčanje, što samo posebi ne bi bilo zanimljivo da nije riječ o vjenčanju para patuljastihgoveda, koje su njihovi vlasnici zaručili tijekom proteklog vikenda nasajmu stoke u istoimenoj pokrajini, 160 km istočno od Bangkoka.
BANGKOK , 27. lipnja 2005. (Hina/dpa) - U sjeveroistočnoj tajlandskoj pokrajini Sa Kaew idućeg će se mjeseca održati vjenčanje, što samo po sebi ne bi bilo zanimljivo da nije riječ o vjenčanju para patuljastih goveda, koje su njihovi vlasnici zaručili tijekom proteklog vikenda na sajmu stoke u istoimenoj pokrajini, 160 km istočno od Bangkoka.

Vlasnici patuljastih goveda, mužjaka i ženke, upoznali su se na sajmu stoke u Sa Kaewu, zaključivši kako bi zbog održanja ove rijetke vrste bramanskih goveda bilo dobro pariti ih, a kako je riječ, smatraju ponosni vlasnici, o posebnim životinjama, ujedno i o njihovim ljubimcima, odlučili su ih vjenčati.

Krachang Kanokprasert, vlasnik mužjaka, isprva je želio kupiti 70 cm visoku i 50 kg tešku "mladu", no njezini ponosni vlasnici to su odbili.

Umjesto prodaje, odnosno kupovine, vlasnici su se dogovorili da bi takve ljubimce bilo najbolje oženiti. Vjenčanje je zakazano za 10. srpnja, kada će se organizirati svečanost po uzoru na vjenčanja ljudske vrste.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙