FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren novouređen odjel za bolesti srca i krvnih žila u splitskom KB-u

SPLIT, 24. lipnja 2005. (Hina) - U splitskoj Kliničkoj bolnici naFirulama danas su svečano otvoreni novouređeni i prošireni odjeli zabolesti srca i krvnih žila te za kliničku farmakologiju itoksikologiju.
SPLIT, 24. lipnja 2005. (Hina) - U splitskoj Kliničkoj bolnici na Firulama danas su svečano otvoreni novouređeni i prošireni odjeli za bolesti srca i krvnih žila te za kliničku farmakologiju i toksikologiju.

Novouređene odjele otvorio je ministar zdravstva Neven Ljubičić.

U građevne i druge radove u odjele je uloženo više od milijun kuna, od čega je najviše, 700.000 kuna, dala Splitsko-dalmatinska županija, a ostatak su darovnice.

Ravnatelj KB-a Dujomir Marasović izvijestio je i da je već otvoren natječaj za obnovu prve jedinice Interne klinike, koja će biti uređena do konca godine, a preuređenje drugih jedinica nastavit će se 2006.

Među važnijim projektima KB-a jest i početak rada Hitne službe za pomoć pacijentima s akutnim infarktom.

U Split sada dolazi kardiokirurg iz Zagreba, ali, rekao je Marasović, projekt za Kardiokirurgiju u Splitu počet će se provoditi na jesen pa je Ministarstvo odobrilo povećanje mjesečnoga proračuna bolnice.

Ministar Ljubičić naglasio je da svojim dolaskom u Split u prvom redu želi poduprijeti Ravnateljstvo splitskog KB-a za izgradnju splitskog rodilišta, za što još nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. Objasnio je da nije otkupljen dio privatnog zemljišta niti je nađeno rješenje za dio stanara na području na kojem će se graditi rodilište, koje će u najvećem dijelu financirati Ministarstvo zdravstva i lokalna samouprava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙