FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drnovšek ne vidi brza rješenja za otvorena pitanja s Hrvatskom

LJUBLJANA,24. lipnja(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšekizjavio je u petak da brza rješenja za otvorena pitanja s Hrvatskomnisu na vidiku unatoč boljoj klimi koju su uspostavile vlade IveSanadera i Janeza Janše.
LJUBLJANA,24. lipnja(Hina) - Slovenski predsjednik Janez Drnovšek izjavio je u petak da brza rješenja za otvorena pitanja s Hrvatskom nisu na vidiku unatoč boljoj klimi koju su uspostavile vlade Ive Sanadera i Janeza Janše.

"Smirivanje odnosa je pozitivno, ali su otvorena pitanja ostavljena na miru jer se očito misli da stvari nisu zrele ili da ih sadašnje vlade ne mogu riješiti", rekao je Drnovšek u razgovoru za ljubljansko "Delo" od petka, odgovarajući na pitanje o nedavnoj zajedničkoj sjednici dviju vlada na Brijunima.

"U dogledno vrijeme ne vidim izlaza, a ne znam niti postoje li za to kakve velike ambicije", pojasnio je slovenski predsjednik u razgovoru za središnji slovenski list pred dan slovenske državnosti u kojemu je većinom odgovarao na pitanja o razvojnoj strategiji Janšine vlade i sadašnjoj krizi u Europskoj uniji.

Drnovšek je rekao da je zadovoljan prvom godinom članstva Slovenije u Europskoj uniji, ali da će Janšina vlada trebati osigurati veću apsorpcijsku snagu za korištenje europskih fondova i potaknuti novi gospodarski razvoj.

"Prihvatit ću kritiku da se je u vrijeme kad sam bio premijer moglo i bolje ako sadašnja vlada poveća gospodarski rast sa 4,3 posto na 6 i čestitati joj", rekao je Drnovšek na kritike da je vodio konzervativnu gospodarsku politiku koja je Sloveniju učinila stabilnom, ali za strane investitore neatraktivnom novom članicom EU-a.

Drnovšek je pojasnio da se Slovenija po ekonomskim parametrima lakše uspoređuje s razvijenim zapadnim nego tranzicijskim državama EU-a, te da svojom prilagodljivošću i sposobnošću mora sama iskoristiti šanse koje se pružaju u novom okviru unatoč recesiji i najavama krize.

(Hina) xfl ydj

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙