FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: nastavljeno premještanje Zida boli na Mirogoj

ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Premještanje Zida boli sa Selskeceste na zagrebačko groblje Mirogoj nastavljeno je rano jutros uzmirni prosvjed i protivljenje skupine članova nekih udruga izDomovinskog rata.
ZAGREB, 24. lipnja 2005. (Hina) - Premještanje Zida boli sa Selske ceste na zagrebačko groblje Mirogoj nastavljeno je rano jutros uz mirni prosvjed i protivljenje skupine članova nekih udruga iz Domovinskog rata.

"Cigle od kojih je napravljen Zid boli složene su na palete i kamionima se odvoze na Mirogoj", kazao Davor Tor iz Odjela za odnose s javnošću i analitiku zagrebačke policije.

Dodao je da nije bilo potrebe za intervencijom policije. Naime, osim kratkotrajnog naguravanja i međusobnog vrijeđanja protivnika i pobornika premještanja Zida iz nekih braniteljskih udruga, nije bilo drugih izgreda.

U izjavi za Hinu Tor je rekao kako se može očekivati da će radovi u Selskoj uskoro biti gotovi.

Kao što je jučer i najavljeno iz zagrebačkog Gradskog ureda za zdravstvo jutros oko šest sati u Selsku su došli radnici kako bi nastavili s premještanjem Zida boli.

Dočekala ih je skupina nezadovoljnika iz Centra za zaštitu ljudskih prava zatočenih i nestala građana Hrvatske (Apel), zagrebačke HVIDR-e i Zajednice udruga udovica hrvatskih branitelja. Na mjestu događaja već je bila i policija koja je jučer od Gradskog poglavarstva i Centra "Apel" dobila informaciju o nastavku radova na premještanju Zida.

Saznavši za to iz Centra "Apel" su jučer zatražila hitan prijem kod premijera Sanadera s ciljem da se Zid sačuva u blizini mjesta nastajanja. Predsjednica Centra Apel Zdenka Farkaš jutros je izjavila da će se ta Udruga i dalje boriti da se Zid ne premjesti i najavila da će se za pomoć obratiti predsjednicima države, Vlade i Sabora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙