FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Moskva: Dva milijuna ruskih nastavnika traži povećanje plaća

MOSKVA, 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Više od dva milijuna ruskihprosvjetnih radnika potpisalo je peticiju upućenu predsjedniku državeVladimiru Putinu u kojoj do 2007. traže udvostručenje plaća, izjavioje glasnogovornik sindikata prosvjetnih radnika Sergej Ilijev.
MOSKVA, 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Više od dva milijuna ruskih prosvjetnih radnika potpisalo je peticiju upućenu predsjedniku države Vladimiru Putinu u kojoj do 2007. traže udvostručenje plaća, izjavio je glasnogovornik sindikata prosvjetnih radnika Sergej Ilijev.

"Prikupili smo više od dva milijuna potpisa, a pismo sa zahtjevom za udvostručenjem plaća uputit ćemo predsjedniku države. Riječ je o odazivu bez presedana u ruskoj prosvjeti", rekao je Ilijev.

Nastavnici od ruskog predsjednika traže "pokretanje pregovora između vlade, sindikata i parlamenta čiji bi cilj bio dvostruko veće" plaće do 2007., stoji u tekstu objavljenom na internetskim stranicama sindikata.

U cijeloj zemlji 12. listopada održat će se štrajk prosvjetnih radnika. U zadnjem velikom štrajku održanom u siječnju 1997. sudjelovalo je oko pola milijuna nastavnika koji su od države tražili da im se isplate zaostale plaže.

U listopadu prošle godine, prosvjetni radnici su zajedno sa znanstvenicima, liječnicima i kulturnim djelatnicima sudjelovali u općem štrajku diljem Rusije, kada su od vlade tražili povećanje "mizernih plaća".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙