FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bill Gates donirao 1,2 milijuna dolara za istraživanje bolesti spavanja

BERLIN, 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Bill Gates, najbogatiji čovjek nasvijetu, donirao je 1,2 milijuna dolara za istraživanje bolestispavanja, objavio je u četvrtak njemački institut Fraunhofer upriopćenju.
BERLIN, 23. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Bill Gates, najbogatiji čovjek na svijetu, donirao je 1,2 milijuna dolara za istraživanje bolesti spavanja, objavio je u četvrtak njemački institut Fraunhofer u priopćenju.

Centar za molekularnu biotehnologiju, sa sjedištem u Newarku, kojega je utemeljio Institut Fraunhofer, trebao bi upotrijebiti taj novac za razvoj cjepiva protiv bolesti koja je prijetnja za više od 60 milijuna ljudi u 36 zemalja subsaharske Afrike, po podacima Svjetske zdravstvene organizacije.

"Usavršavanje cjepiva protiv tripanosomijaze moglo bi spriječiti desetke tisuća smrtnih slučajeva svake godine", istaknuo je dr Douglas Holtzman, jedan od odgovornih za program o zaraznim bolestima Zaklade Bill i Melinda Gates.

Afrička tripanosomijaza, općenito poznatija pod izrazom bolest spavanja, parazitska je bolest koja se prenosi na čovjeka ubodom ce-ce muhe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙