FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Juščenko: Francuska podupire europske težnje Ukrajine

PARIZ, 22. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Francuska "podupire europsketežnje" Ukrajine, izjavio je u srijedu u Parizu ukrajinski predsjednikViktor Juščenko koji drži da će njegova zemlja jednog dana"nedvojbeno" biti dio Europske unije.
PARIZ, 22. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Francuska "podupire europske težnje" Ukrajine, izjavio je u srijedu u Parizu ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko koji drži da će njegova zemlja jednog dana "nedvojbeno" biti dio Europske unije.

Francuska "podupire europske težnje Ukrajine i njezinu želju da uđe u Svjetsku trgovačku organizaciju", kazao je Juščenko na konferenciji za tisak nakon razgovora s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom.

"Mi smo Europljani i nije nam važno kakav nam status daju", dodao je. "Bez Ukrajine, Europa ne bi bila cjelovita. Ukrajina će jednom nedvojbeno biti dio Europske unije".

Predsjednik Juščenko (51) koji je na vlast došao "narančastom revolucijom" koncem 2004., počeo je u srijedu svoj prvi službeni posjet Francuskoj kako bi se zauzeo za povećanje bilateralne suradnje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙